Έπειτα από μια μικρή απουσία που δεν σου κρύβουμε πως χρειαζόμασταν, σήμερα επιστρέφουμε γλυκά με μια νέα άκρως λαχταριστή συνταγή. Το Μιλφέιγ είναι ένα γλυκό που από μόνο του εντυπωσιάζει λόγο της εμφάνισης του αλλά γευστικά πρόκειται να σε καταπλήξει, ενώ παράλληλα θα σε αποζημιώσει γιατί χρειάζεται αρκετό χρόνο προετοιμασίας χωρίς όμως να είναι ιδιαίτερα περίπλοκο ή ακατόρθωτο.
Στο σημερινό λοιπόν γευστικό μας ποστ θα βρεις μια πιο εύκολη και εναλλακτική συνταγή για μιλφέιγ αλλά με μπισκότα cream crackers. Δοκίμασε να το φτιάξεις κι εσύ για σένα και τους αγαπημένους σου και ετοιμάσου να τους εντυπωσιάσεις γλυκά.
ΥΛΙΚΑ
2 συσκευασίες μπισκότα cream crackers
200 γρ. βούτυρο
500 γρ. εβαπορέ γάλα
500 γρ. νερό
2 αυγά
6 κ.σ. κορν φλάουρ
250 γρ. ζάχαρη
Για την Σαντιγί:
1 μόρφατ
Λίγη ζάχαρη άχνη
Μισό ποτήρι φρέσκο γάλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Στρώνουμε τα μπισκότα cream crackers σε ένα ταψί κατά προτίμηση πυρέξ μέχρι να καλύψουμε
όλη την επιφάνεια.
- Στη συνέχεια αναμειγνύουμε το εβαπορέ γάλα με το νερό ισόποσα, και σε μια κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο προσθέτοντας την ζάχαρη και το μισό γάλα που έχουμε αναμείξει. Το αφήνουμε μέχρι να βράσει. Ωστόσο σ' ένα άλλο μπολ χτυπάμε με σύρμα ανάδευσης το υπόλοιπο μισό γάλα, τα 2 αυγά και το κορν φλάουρ.
- Μόλις βράσει κατεβάζουμε τη κατσαρόλα από την φωτιά και προσθέτουμε το περιεχόμενο του μπολ. Ξαναβάζουμε στη φωτιά και ανακατεύουμε συνέχεια χωρίς σταματημό μέχρι να πήξει και να γίνει κρέμα.
- Στρώνουμε τη μισή κρέμα πάνω στα cream crackers, καλύπτουμε από πάνω με τα υπόλοιπα μπισκότα και σκεπάζουμε με την υπόλοιπη μισή κρέμα. Στη ουσία κάνουμε δύο στρώσεις από μπισκότα και κρέμα, και τοποθετούμε το γλυκό για λίγη ώρα στο ψυγείο ώσπου να να ετοιμάσουμε την σαντιγί.
- Για την σαντιγί αρχικά έχουμε τοποθετήσει την μόρφατ στο ψυγείο να παγώσει καλά, περίπου 1 ώρα πριν.
- Στη συνέχεια την χτυπάμε στο μίξερ με λίγη ζάχαρη άχνη ανάλογα την προτίμηση μας και λίγο γάλα, περίπου μίσο ποτήρι, όσο χρειαστεί μέχρι να φουσκώσει.
- Τοποθετούμε την σαντιγί για λίγο στο ψυγείο για να σφίξει κι έπειτα την στρώνουμε πάνω από το μιλφέιγ.
- Δακοσμούμε από πάνω αν επιθυμούμε με τριμμένα cream crackers.
- Τοποθετούμε πάλι στο ψυγείο το μιλφέιγ μας ώσπου να παγώσει για μερικές ώρες ώσπου να σερβίρουμε.
ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ: Αν δεν θέλεις να χρησιμοποιήσεις γάλα εβαπορέ αναμειγμένο με νερό ισόποσα, μπορεί να αντικαταστηθεί με 1 λίτρο φρέσκο γάλα (αγελαδινό ή ότι είδος επιθυμείς).
Επίσης για πιο αρωματική γεύση μπορείς να προσθέσεις στη σαντιγί λίγο κονιάκ ή λικέρ και βανίλια.
Για καλύτερο αποτέλεσμα προτίμησε τα cream crackers χωρίς σάκχαρα στη πράσινη συσκευασία. Ωστόσο γίνεται εξίσου πετυχημένα και με τα κλασικά σίτου στη κόκκινη συσκευασία.
Αν δοκιμάσεις να φτιάξεις την συνταγή μας μην ξεχάσεις να μας πεις πως σου φάνηκε.
Καλή απόλαυση!