11.7.15

Cooking: Εναλλακτικοί κεφτέδες από φακές (Φακοκεφτέδες)


Η συνταγή μας για το σημερινό γευστικό ποστ είναι διαφορετική και ξεχωριστή, αλλά επειδή βασικό συστατικό της είναι οι φακές μπορεί να παρεξηγηθεί. Μην προτρέχεις όμως και θα σου πω να τολμήσεις να την δοκιμάσεις, αφού το αποτέλεσμα θα σε δικαιώσει παρ' αυτά.
Φτιάχνουμε φακοκεφτέδες ή αλλιώς κεφτέδες από φακές, ναι μην απορείς καλά διαβάζεις. Όσο περίεργο και να σου φαίνεται οι συγκεκριμένοι κεφτέδες δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα απολύτως από τους κλασικούς με κιμά. Το αποτέλεσμα και η γεύση είναι ίδια, η διαφορά μόνο βρίσκεται στο κύριο συστατικό. Είναι μια καλή εναλλακτικοί για όσους απεχθάνονται να φάνε τις φακές με άλλο τρόπο. Και αν εξαιρέσουμε το αυγό (που μπορούμε να παραλείψουμε), η συνταγή είναι ιδανική για χορτοφάγους, για όσους δεν τρώνε κρέας, ή σε περίοδο νηστείας και σαρακοστής, αλλά θέλουν να απολαύσουν ένα πιάτο με κεφτέδες. Δοκίμασε να τους φτιάξεις κι εσύ και άσε τους άλλους να απορούν.


ΥΛΙΚΑ
1 πακέτο φακές χονδρές
2 αυγά
1 πακέτο φρυγανιά τριμμένη
2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
Λίγο ξύδι
Μαϊντανό - Δυόσμο
Αλάτι - Πιπέρι
Ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε μια κατσαρόλα βράζουμε τις φακές και έπειτα τις στραγγίζουμε και τις πιέζουμε καλά μέχρι να φύγουν όλα τα υγρά.
- Στη συνέχεια τις βάζουμε σε ένα μπολ και ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά μαζί και να ανακατεύουμαι καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Ζυμώνουμε καλά και αφήνουμε να ξεκουραστεί για λίγη ώρα στο ψυγείο (όσο περισσότερο τόσο το καλύτερο).
- Πλάθουμε τα κεφτεδάκια σε κανονικό μέγεθος, έπειτα αλευρώνουμε και τηγανίζουμε σε καυτό λάδι.
- Σερβίρουμε τους κεφτέδες ζεστούς ή ακόμα καλύτερα κρύους.


Αν δοκιμάσεις να φτιάξεις την συνταγή μας για τους κολοκυθοκεφτέδες με τυρί, μην ξεχάσεις να μας πεις πως σου φάνηκε...

FOLLOW SISTERS BEAUTE ON:

1 σχόλιο: