5.12.14

Cooking: Εύκολοι κουραμπιέδες χωρίς ψήσιμο


Mε Χριστουγεννιάτικη διάθεση στο σημερινό γευστικό μας ποστ, φτιάχνουμε το πιο παραδοσιακό γλυκό για τα Χριστούγεννα. Εύκολοι κουραμπιέδες με λίγα υλικά που δεν χρειάζονται ψήσιμο. Δοκιμάστε τους και φέτος τα Χριστούγεννα θα έχετε το πιο εντυπωσιακό γευστικό αποτέλεσμα, για εσάς και τους φίλους σας.


ΥΛΙΚΑ
500 γρ. μπισκότα βουτύρου 
200 γρ. λευκή σοκολάτα
100 γρ. κρέμα γάλακτος
100 γρ. αμύγδαλα ανάλατα
500 γρ. άχνη ζάχαρη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
-Ξεφλουδίζουμε και καβουρντίζουμε σε ένα τηγανάκι τα αμύγδαλα.
-Τρίβουμε στο μίξερ τα μπισκότα βουτύρου και τα αμύγδαλα μέχρι να γίνουν σκόνη.
-Σε ένα κατσαρολάκι που βράζει νερό, τοποθετούμε ένα μπολ και κάνουμε μπεν μαρί. Λιώνουμε την κρέμα γάλακτος μαζί με την λευκή σοκολάτα.
- Σε ένα μεγάλο μπολ αναμειγνύουμε τα υλικά μας. Ρίχνουμε σιγά-σιγά την λιωμένη λευκή σοκολάτα και την κρέμα γάλακτος στα τριμμένα μπισκότα και αμύγδαλα. Πλάθουμε καλά μέχρι το μείγμα μας να γίνει μια ζύμη αφράτη που να πλάθεται εύκολα.
-Απλώνουμε κομμάτια ζύμης και κόβουμε σε σχέδιο αστεράκι τους κουραμπιέδες, με την βοήθεια κουπάτ. Μπορείτε να κάνετε ότι σχέδιο σας αρέσει.
-Αφήνουμε μισή μέρα περίπου τους κουραμπιέδες να στεγνώσουν σε θερμοκρασία δωματίου.
-Πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και οι κουραμπιέδες μας είναι έτοιμοι.


Αν δοκιμάσεις να φτιάξεις την συνταγή μας για τους κουραμπιέδες, μην ξεχάσεις να μας πεις πως σου φάνηκε.
Εμείς θα τα ξαναπούμε σε μια επόμενη γευστική συνταγή.

Καλή απόλαυση,
Μαρία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου